Historie
Modelmakerij Noord Nederland is in 1993 opgericht door dhr. B. Hollander, die daarvoor werkzaam was in de betonindustrie en vervolgens bij een bouwbedrijf. Toen hij in 1993 met Modelmakerij Noord-Nederland startte groeide het bedrijf in één jaar uit naar tien werknemers. Door deze groei moest het bedrijf na enkele jaren al verhuizen. Nu is het gevestigd op het industrieterrein Edama te Uithuizen met een tweede locatie dicht in de buurt, waar vooral mallen voor trappen worden gemaakt. Daardoor heeft het bedrijf alle ruimte voor productie en opslag.

Korte lijnen, snelle levertijden
Momenteel telt Modelmakerij Noord Nederland 22 man personeel, zowel timmerlieden als specialisten voor het plamuren en aflakken. Deze omvang houdt enerzijds de communicatielijnen kort, terwijl het bedrijf aan de andere kant voldoende capaciteit heeft om de levertijden minimaal te houden, óók in drukke periodes.

Modelmakerij Noord Nederland is in staat om een kwaliteitsproduct te leveren tegen een concurrerende prijs.

Grote productiecapaciteit
Modelmakerij Noord Nederland beschikt over twee grote productieruimtes van meer dan 1650 vierkante meter en een kraan met een hijsvermogen van vijf ton. In deze hallen kunnen modellen tot zes meter in doorsnede volledig worden afgewerkt, Grotere modellen zijn uiteraard ook mogelijk, Deze leveren we in delen en monteren we op locatie.

Maatschappelijk verantwoord
Wij gaan verantwoord om met mens en milieu. Wij proberen zo schoon en energiezuinig mogelijk te produceren. Verantwoord inkoop van materialen, het recyclen van ons eigen hout d.m.v. persen van briketten en shredderen van afvalhout om hiermee onze eigen panden te verwarmen. Ook streven wij dagelijks naar een veilige en gezonde werkomgeving voor onze collega’s.

Erkend leerbedrijf
Aangezien het maken van betonmallen een vak is dat veel kennis en ervaring vereist, leiden wij jonge mensen op in dit schitterende ambachtelijk vak. Wij leiden leerlingen als erkend leerbedrijf op tot modelmaker.

Bert Hollander

Bert Hollander

Algemeen Directeur

bert@modelmakerijnoordnederland.nl

Kevin Hollander

Kevin Hollander

KVGM Manager / Kwaliteitscontroleur

kevin@modelmakerijnoordnederland.nl